Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)
Sobiborinterviews.nl
 

Koentje Gezang (baby Remi)

Koentje Gezang (baby Remi) - transport

There are no translations available.

Registratiekaart van de Joodse Raad ten name van Remy van Duinwijk. De aantekening in de rechter bovenhoek bevestigt dat hij op 15 april 1943 in Westerbrok in barak 6 (de ziekenbarak) werd ondergebracht. Later is met potlood de transportdatum 18-5-42 toegevoegd. Opmerkelijk is dat de echte naam van Remy bekend was, getuige de aantekening "zie J.R. krt. ten name van Gezang, Koenraad H. geb. 29-1-'42 den Haag" (bron: Arolsen Archives).

De registratiekaart van de Joodse Raad met Remi's ware naam Koenraad H. Gezang. Op het adres Noordwijkselaan 9 woonden zijn ouders Maurits en Florence toen hij op 29 januari 1942 werd geboren. De handgeschreven aantekening vermeldt: "18-5-'42 naar Sobibor (met de crêche) onder de naam Remi van Duijnwijk geb. 16-10-'42". De geboortedatum is in werkelijkheid de dag waarop Koentje te vondeling is gelegd bij de familie Van de Bunt (bron: Arolsen Archives).

Fragment van de transportlijst van 18 mei 1943 waarop Remi als nummer 194 vermeld staat, met als adres "uit de chreche". Ook hier is 16 oktober 1942, de dag waarop hij te vondeling werd gelegd, vermeld als geboortedatum (bron: NIOD archief 804 Oonderzoek Vernietigingskamp Sobibor).


Terug naar "Koen Gezang (baby Remi)"

Attention: open in a new window. PrintE-mail