Dutch-NetherlandsEnglish (United Kingdom)
Sobiborinterviews.nl
 

Jacob van Moppes

Jacob van Moppes - Kracht door Oefening

There are no translations available.

Op 17 november 1909 publiceerde Revue der Sporten een foto van de Amsterdamsche Atlethiekclub Kracht door Oefening. Vierde van rechts, met de medailles op zijn borst, is Jacob van Moppes, niet alleen voorzitter maar ook instructeur worstelen (bron: Delpher).

Op zaterdag 14 augustus 1912 vonden in gebouw Plancius de clubwedstrijden plaats van Kracht door Oefening. Jacob van Moppes houdt J. Emmerik vast; Revue der Sporten 20 augustus 1912 (bron: Delpher).

Op zaterdag 14 augustus 1912 vonden in gebouw Plancius de clubwedstrijden plaats van Kracht door Oefening. Rechts naast de gewichtheffer staat Jacob van Moppes; Revue der Sporten 20 augustus 1912(bron: Delpher).

Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van Kracht door Oefening drukte Revue der Sporten op 5 mei 1915 een foto af van de krachtsportvereniging: "Wij hebben de overtuiging, dat zonder een Moppes K.D.O. al vroeg ten grave zou zijn gedaald. Hij is niet alleen de kracht van K.D.O., doch ook voorzitter van den Districtsbond Amsterdam en Omstreken". De met medailles behangen Van Moppes zit in het midden (bron: Delpher).

Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan van Kracht door Oefening publiceerde Revue der Sporten op 25 mei 1910 foto's van "verdienstelijke leden" van KdO. Het bijschrift bij deze foto luidt: "De heer v. Moppes is oprichter der club, heeft zeer veel gedaan in het belang der krachtsport, en is op elken wedstrijd de vraagbaak voor allen. Hij is voorzitter van het district Amsterdam en omstreken. Zijn tegenstanders te Londen tijdens de Olympische spelen gelukte 't niet, den oud-Kampioen van Nederland op beide schouders te leggen. Zij werden slechts overwinnaars door het toepassen van punten" (bron: Delpher).


Terug naar "Jacob van Moppes"

Attention: open in a new window. PrintE-mail